Mumsig buffé som kan serveras kall

Tycker att den här buffématen verkar riktigt god! Åtminstone några av rätterna kan nog hamna på vår buffé (om vi nu bestämmer oss för att ha buffé vill säga...). Inget verkar alltför komplicerat att göra själv och om man vill kan allt eller stora delar av buffén serveras kall, det kan ju underlätta när man inte har tillgång till varmhållning... Det finns också något för olika smaker, och även för vegetarianer.

     


Till välkomstdrinken:
Tunnbrödssnurror
- med pepparrot och renstek/kassler
- med färskost och soltorkad tomat
- fetaost, svartpeppar och gurka

Buffé
Ceasarsallad
Kycklingspett med ingefära
Sojamarinerade fläskkarréspett
Potatissallad med purjolök P
astasallad med svamp, ärtor och bacon
Couscous och tomatsallad med yoghurt
Gurksallad
Vitlöksstekta jättesvampar Portabello
Ost- och pepperonibröd

Recepten hittar du på Receptfavoriter.

Ring med hjärtslipad diamant

Jag tycker att det är väldigt fint med hjärtslipade diamanter. Här är några ringar med hjärtslipade diamanter jag har hittat... Jag använder dem som inspiration, för jag har tänkt låte en guldsmed tillverka ringen/ringarna.

 
Bild 1: Anders Fors     Bild 2: Artinians Juveler

 
Bild 1: 24 karat     Bild 2: Smykkebutikken


Man kan också köpa en hjärtslipad diamant på Diamantia och sedan be en guldsmed att fatta in den...


Bloggpaus

Det är kul att se att jag har fått en hel del läsare! Välkomna hit!

Men nu ska jag åka utomlands en vecka, till lite varmare breddgrader, så ni får vänta lite på nya inlägg.

Ha en bra vecka! Det ska jag ha!

Välkomna åter om en vecka!

Färgtema - inspiration

Svårt att välja färgtema? Här kommer några inspirationsbilder i olika färgteman, från The Bride's Guide, där du även kan hitta några ytterligare förslag.












Flip-clips

Detta skulle ju vara ett grymt häftigt sätt att göra inbjudan eller tackkort på, men lite dyrt... Men man kanske kan göra en stor variant som en minnesbok med något klipp från bröllopet...

Idén är alltså att man skickar in en video och så delar de upp det i bilder och sedan när man bläddrar i häftet så ser det ut som en film. Här kan du se en vidoe på hur det fungerar.


Växande bordsplacering / gästpresent

Som en liten trevlig present till gästerna och samtidigt bordsplacering (om man vill) kan man ha en liten kruka med antingen bara ett frö (större överraskningsmoment för gästerna...) eller en liten växt av något slag. Om man hellre vill kan man ju fylla krukan med någon typ av snacks istället. Och sen kan man dekorera krukan på valfritt sätt!


Bild: Toast and Tables

Dekoration och placeringskort i ett

Genom att skriva gästernas namn på en liten vas (i det här fallet nubbeglas), med en lämplig penna så kan man skapa en dekoration kombinerat med placering. Fint, tycker jag!


Jag fick idén och bilden från den här bloggen!

Monogram i dekorationen

Jag skrev för ett tag sen om att man kan göra egendesignade stämplar med exempelvis sitt monogram på. Monogram kan ju dock användas till mycket annat också... På Monogramsidan finns flera tips och detaljerade beskrivningar av hur får sitt monogram på tändsticksaskar, tepåsar, framsidan av gästboken, servetter, vinetiketter mm.

  
  


Monogramsidan finns också tips om hur man går tillväga när man vill använda tekniker som embossing, prägling och stämpling. Vill man göra egna kuvert finns det en beskrivning på det också.

  
  

Upplevelsepresenter

Om man tycker att man har tillräckligt med saker redan så kan man alltid önska sig upplevelser. På Live it finns en mängd olika aktiviteter att välja mellan. Provflygning, zorbing (åka nerför en backe inuti en uppblåsbar boll...), forsränning eller kanske en chokladprovning...









Annie's Song - låt att valsa till...

Här kommer en jättefin låt att dansa vals till! Den finns även att ladda ner som mp3 här.


Klänningar från Milly Bridal

Jag skrev häromdagen om så kallade kinaklänningar, klänningar beställda direkt från Kina. Idag var jag inne på ett av företagens hemsidor, Milly Bridal. Det finns ju väldigt olika typer av klänningar att välja mellan. Det kommer bli väldigt svårt att bestämma vilken klänning jag vill ha. Jag måste nog definitivt prova i en affär innan för att veta vad jag egentligen vill ha...

Olika typer av kjol...
 

Med ett band... med halterneck eller inte...
 

Olika typer av broderier och axelband...
 

Ytterligare varianter på axelband...
 

Olika färger på broderingarna...
 

Riktiga gräddbakelser...
 

Lära sig dansa vals...

Det finns kurser man kan gå i att dansa vals, även sådana som är särskilt anpassade just för brudpar. Men en variant är att noggrannt studera de instruktionsvideor som finns på Youtube. Den här nedanför är ganska utförlig och bra tycker jag... Det här med dansen är inte så jätteviktigt för oss, så vi nöjer oss nog med att lära oss det lite sådär :-)


Kinaklänningar

Klänningar som beställs direkt från företag i Kina utan mellanhand brukar, åtminstone på Bröllopstorgets forum, kallas Kinaklänningar. Fördelen är att man kan få en klänning till bra pris, oftast sydd efter ens egna mått. Men det finns vissa problem som kan uppstå och saker som kan vara bra att tänka på. Här är en lista med tips från olika trådar i forumet på Bröllopstorget.

För det första; var ute i god tid. Det kan ta längre tid än beräknat. Och den beräknade tiden kan vara flera månader. Dessutom kan det vara bra att ha lite tid att göra eventuella ändringar som kan behövas. Det kan också vara bra att ha en plan för om det skulle visa sig att man inte gillar klänningen alls...

Börja sedan med att fundera över vilken modell du vill ha och vad som passar din kropp. Det kan vara en bra idé att försöka prova lite olika modeller.

Sedan är det dags att kolla upp olika företag som säljer Kinaklänningar. Man kan läsa om andras erfarenheter i bland annat de här trådarna på Bröllopstorget:
Vad man bör tänka på...
Nya kinaklänningstråden
Nya kinaklänningstråden, igen!

Många verkar rekommendera:
Milly Bridal

Andra företag är:
1koo
Sheshopping
Kanacca's Bridal
Ellie Wedding
Little Coral
Ebridalstore
Abigale Wedding Dress
Julius Bridal
Jateck Wedding Fashion & co

Det är en fördel om företaget visar upp sina egna bilder och inte bara bilder från andra. Det visar ju att de har ett fungerande mönster för klänningen och man kan också se lite hur skickliga de är. Om de inte har bilder på hemsidan så kan man ju maila och fråga om de kan skicka några bilder.

Innan beställning är det bra att kontakta företaget via mail för att se att kontakten fungerar bra. Se till att komma överens om allt du undrar om och att vara tydlig om du till exempel vill göra vissa ändringar. Du kan även be många av företagen att sy upp en klänning efter en bild du har hittat. Det kan vara lite svårare att få ett önskat resultat, så var tydlig med vilket material du vill ha klänningen i och beskriv så utförligt du kan. Skicka gärna också bilder för att förtydliga hur du menar. Räkna med att klänningen inte blir precis som den på bilden. De får inte heller göra en ren kopia utan måste göra någon ändring.

Det kan också vara en bra idé att beställa ett tygprov så att du vet att du får det tyg du önskar.

Om du beställer en klänning efter egna mått, var noggrann när du tar måtten. Be någon om hjälp! Ha på dig de underkläder och de skor du kommer att använda på bröllopet. Se till att inte beställa en för liten eller för kort klänning det är lättare att förkorta och sy in än att förlänga och sy ut.

Genom att beställa en klänning med korsettmodell, alltså snörning i ryggen, så blir det inte lika känsligt att klänningen måste passa helt perfekt. Snörningen gör att man ofta kan justera upp till en storlek uppåt eller neråt. Det kan ju också var bra om man skulle gå upp eller ner i vikt något mellan måttagningen och den stora dagen.

Kolla också upp vilka betalningssätt som finns. Paypal är ofta smidigt att använda. Vid banköverföring tillkommer bankens avgifter.

Ta också reda på fraktkostnaden. På till exempel ebay säljs ofta klänningar till ett väldigt låg pris, men med hög fraktkostnad.

Det tillkommer också 37 % av det totala priset (inkl frakt) i tull- och momsavgifter. Klänningen kan i och för sig slinka igenom tullen utan att man behöver betala, men det är ändå bättre att räkna med det.

När klänningen är färdigsydd skickar företaget ofta en bild på klänning. Kolla då noga att klänningen överensstämmer med det ni kommit överens om.

Sedan tar det några dagar innan du har klänningen i din hand och kan se om det var värt det ;-) Lite av ett lotteri verkar det vara om man får sin drömklänning eller inte...

Fler ringar med utvändig gravering

Jag bloggade om ringar med utvändig gravering för ett tag sedan. Jag hittade ännu fler snygga varianter på Guldbolaget. De har flera olika typsnitt och symboler som de graverar in.


A moment like this

Ytterligare en fin låt, som jag tycker passar utmärkt på ett bröllop.


Ståltrådsdekoration

Så här enkelt och snyggt kan man dekorera med lite färgad ståltråd!


Bild: I nöd och lust

Stenar som bordslöpare

Hittade denna vackra dukningsbild på Cult designs blogg. Så enkelt att få det så snyggt med bara lite stenar. Man kan ju använda sig även av "vanliga" grå stenar från stranden eller varför inte snäckor, om man hellre vill...


Hjärtknäckebröd

Hittade en söt variant på förrätt. Man bakar knäckebröd och stansar ut dem med pepparkaksmått. Sen kan man ju välja lite själv vad man vill ha ovanpå!


Bild: Cult design

Här är ett recept på knäckebröd. Man behöver en kruskavel.

Ingredienser, 35 knäckebrödskakor
50 g jäst
7 dl vatten, fingervarmt (37°)
5 dl fröblandning
1,5 msk salt
2 msk kummin, hel
2 dl rågsikt
10 dl vetemjöl special
3 dl vetemjöl, till utbakningen

Gör så här
1. Lös jästen i vatten, tillsätt fröblandning, salt och kummin. Kör maskinen tills det blandat sig.
2. Tillsätt rågsikten och därefter vetemjölet 1 dl i taget tills degen känns fast men ännu något kladdig. Jäs den i bunken ca 30 min.
3. Häll upp degen på bänken och gör ca 35 äggstora bullar. Lägg en duk över dem och börja kavla ut dem i samma ordning som de gjordes. Kavla på mjölad bänk 2–3 mm tunna kakor med ca 20 cm diameter. Kruskavla till sist.
4. Ha ugnen på högsta temperatur 250-275°. Plåtarna behöver inte smörjas men ska vara heta. Grädda mitt i ugnen tills brödet fått färg och släpper från plåten ca 8–10 min. (Gräddar ugnen ojämnt kan du behöva vända plåten en gång.) I varmluftsugn kan tre heta plåtar gräddas samtidigt.
5. Låt knäckebrödet svalna på galler och borsta av överskottsmjöl.

källa recept: Allt om mat

Diamanter...

Man kan bli helt tokig när man försöker förstå hur olika ringar kan skilja så mycket i pris. Dels kan det ju vara ett speciellt märke man betalar extra för, men om det är diamanter i ringen så har det stor betydelse av vilken kvalité och storlek de har. En bra guide för att förså beteckningarna som används för diamanter finns på Diamantias hemsida. I deras shop kan man även köpa diamanter till ett bra pris. Det går att spara mycket pengar på att köpa diamanterna själv och sedan låta en guldsmed fatta in den. Personligen tycker jag att hjärtslipade diamanter är väldigt fina...


Följ min blogg

Om du vill följa min blogg och inte missa när jag har skrivit något nytt så kan du prenumerera på min blogg via Bloggkoll. Du kan då välja att få ett mail när jag har skrivit något nytt eller att logga in på Bloggkolls hemsida och se de nya inläggen där. På bloggkoll kan man också lägga in andra bloggar som man vill följa. Kolla in filmen nedan hur det fungerar...

Klicka här för att börja prenumerera på min blogg.


You're the inspiration - Diane Elise

Något jag gillar med youtube är att man kan hitta så många olika versioner av låtar; instrumentala, på en massa olika instrument, med manliga och kvinnliga sångare, jazzigare, rockigare eller lugnare osv. Dock är ju tyvärr kanske inte alla versioner så jättebra, men ändå... Jag hittade den här versionen av You're the inspiration och tycker att den var jättefin. lite mjukare än originalet på något sätt. Texten finns med i videon.


Brolle Jr - Det är hon

En vacker låt, med vacker text som definitivt passar bra på bröllop! Läste om någon som haft den och att de då hade en manlig som sjöng första versen och en kvinnlig solist som sjöng andra versen och bytte ut "hon" mot "han". Sedan sjöng de tillsammans och sjöng då "du" istället för "hon". En väldigt bra idé tycker jag! Och om man bara har en solist kan man ju sjunga "du" hela tiden...



Som om hjärtat slutat slå
Våra blickar möttes
Som om det bara var vi två

Jag kom från en by du var från stan
Våra vägar möttes
Som om det bara var vi två

När hon tog min hand jag visste redan då

De e hon jag vill leva med
De e hon jag vill åldras med
De e hon jag vill dela alla dar

Du var sexton år
En själ utan ett sår
Du fick mig glömma alla svåra år

När hon tog min hand jag visste redan då
De e hon jag vill leva med
De e hon jag vill åldras med
De e hon jag vill dela alla dar

De e hon som leder mig
De e hon som tar mig hem
De e hon de e hon som jag älskar

Jag kan inte leva ett liv utan dig
vart du än går finns du inom mig
Mitt hjärta det brinner det slår så hårt
Men ta min hand vi ska aldrig skilljas åt
Aldrig skiljas åt

De e hon jag vill leva med
De e hon jag vill åldras med
De e hon jag vill dela alla dar

De e hon som leder mig
De e hon som tar mig hem
De e hon de e hon som jag älskar

Hjärtformade nachos

Kan passa bra med hjärtformat på ett bröllop. Varför inte använda dessa hjärtformade nachos! Det kan ju användas som tilltugg eller som en del av en buffé eller kanske till en tacos-inspirerad vickning.


Bild: Santa Maria

Bröllopstårtor som följer färgtemat

Om man vill ha ett färgtema så kan man ju låta även tårtan följa det. Titta bara på de här skapelserna!


Bilder: Pieces of cake

Välgörenhets-present

Om man inte önskar sig något speciellt utan hellre vill att folk lägger pengarna på välgörenhet så är webaidshop ett bra sätt. Där kan man "köpa" hjälp i form av hälsovård, skolgång med mera. Kanske är bättre att hjälpa folk som har det sämre ställt än att få nån vas som man ändå inte kommer att använda...



                      

Engångskameror eller ej?

En ganska kul idé är egentligen att lägga ut några engångskameror på borden och låta gästerna ta lite bilder av festen. Men tyvärr blir bilderna ofta väldigt dåliga. Dessutom kostar de en del att framkalla... och att köpa också...

Nu för tiden har ju väldigt många digitalkameror, ibland riktigt bra sådana dessutom. Därför tycker jag att det känns som en bättre idé att försöka få tillgång till gästernas bilder som de har tagit med digitalkameran. Ett sätt är att dela ut cd-skivor och hoppas på att gästerna kommer ihåg att bränna bilderna på skivan och sedan skicka den till brudparet. Större chans att få fler bilder är nog att helt enkelt ha en bärbar dator med till festen och ladda över bilder redan under festen (lämpligtvis i slutet då...). Många moderna bärbara datorer har inbyggd minneskortläsare så att man kan stoppa in minneskortet direkt i datorn, oavsett typ. Annars finns det minneskortläsare man lätt kan koppla in (se bild nedan). Kostar inte mer än en hundralapp.


Calligraphen säljer särskilda "bröllopskameror".


Ett alternativ till engångskameror är att ladda över bilderna från gästernas kameror med hjälp av en minneskortläsare.

Hand-ringar

Jag tycker att Hand har många jättefina ringar. De känns lyxiga men ändå enkla på något sätt. Tycker också att det är jättesnyggt med gravyren på utsidan som är svartmålad.


Bild: Hand



Bordsdekorationer med blommor

Hittade dessa två förslag på bordsdekorationer i Table Jewels fotogalleri.

  

Dekorera med foton

Såg den här bilden och tyckte att det var en ganska kul idé att dekorera med foton. Man kan ju till exempel ha foton där någon av gästerna i närheten ingår. Det kan ju bli en konversationsstartare att visa lite vad gästerna har gjort tillsammans med brudparet!


Bild: Encore Productions

För många att välja på

Det finns definitivt för många olika snygga varianter av inbjudningskort. Undrar hur vi ska kunna bestämma oss för vilken variant vi vill ha... Dessa har jag hittat på Crane's, för inspiration.



Zoë Chicco-ringar

Ganska annorlunda ringar från Zoë Chicco som kan inspirera till att välja något annat än en "klassisk" förlovnings- och vigselring.



Naturinspirerade inbjudningskort

Jag tycker att dessa inbjudningskort från KenzieKate Invitations är precis lagom mycket utsmyckade. Stilrena och snygga! Kan absolut fungera som inspiration till inbjudningskort man vill göra själv.

 



Färgtema

Man måste ju inte ha något färgtema, men om inte annat så kan det ju underlätta vid alla val man gör om man vet vilken färg på servetter man letar efter osv... En sida där man kan få tips om färgteman (man kan se andras eller skapa egna) är Colourlovers. Dessa förslag hittade jag där.

       

       

Små bilder att använda till trycksaker

På sidan http://hem.bredband.net/narnia/ finns en mängd olika små bilder som kan passa att använda till sina trycksaker. Många av dem är kanske lite för mycket för min smak, men de här tyckte jag var ganska så söta. Det finns även fler i damma stil.

            

Personliga inbjudningskort

Card Tricks finns inspiration till väldigt personliga och annorlunda inbjudningskort. En del är kanske lite överambitiösa, men kul att titta på!

     
 

Sigill

Ett fint sätt att stänga kuverten på inbjudningskorten kan ju vara att använda ett sigill. På Calligrafen finns ett antal olika mönster och vaxet finns i rött, silver eller guld.

 

Love is...

Tycker att de här bilderna är så söta och talande. Skulle passa bra i festhäftena. Eller kanske om man ska favours till gästerna så kan de få med ett sådant motiv och alla kan få olika. Det finns nämligen massor av liknande bilder på den här sidan. Går ju också att använda dem till exempel till inbjudningarna...

       

Ordväv

Något sån't här skulle man kunna ha i festhäftet. Man kan själv välja vilka ord som ska ingå. (I fallen nedan är det ord från denna blogg.) Man kan ju exempelvis använda ord som på olika sätt beskriver brudparet. Det finns olika typsnitt, färger och designer att välja på. Och allt görs automatiskt på den här hemsidan.






Personliga caketoppers

Om man vill att caketopper'n ska likna brudparet så mycket som möjligt så finns det i USA möjlighet att beställa ett brudpar som görs utifrån foton. Och visst blir det ganska likt... Du hittar fler bilder på Micro Dwarf.



Om man inte vill gå riktigt så långt så kan man hos Lagerfeldt design få ett brudpar som stämmer åtminstone i hårfärg, har rätt färger i brudbuketten, glasögon om så önskas och även barn eller husdjur kan få vara med...

   

Dekorväv till trycksakerna

Jag skrev härom dagen att man kan använda dekorväv som löpare. Här är ett fint sätt att använda dekorväv på sina trycksaker. Tycker det ser jättefint ut!


Bild: Gamman

Enkel och fin servettring

Såhär enkelt kan man göra en servettring. Allt som behövs är en bit murgröna (eller varför inte något annat trevligt blad) och någon form av band eller snöre.

Bilden är hämtad från Gamman, där man kan hitta inspiration i gallerierna.


Bröllopstårtor - vanlig eller ovanlig?

Det är ju rätt kul med en lite annorlunda och personlig bröllopstårta. Som de här:



Samtidigt gillar jag de mer traditionella vita trevåningstårtorna....



Samtliga bilder kommer från Cake & Design.

Ringar med utvändig gravyr

Jag tycker att det är rätt snyggt med utvändig gravyr på ringar, så jag har tittat runt på en massa olika sidor och här är lite av vad jag har hittat... Det enda jag oroar mig för är att man tröttnar på det efter ett tag...


www.titanringar.com


www.24karat.se


www.guldkedjespecialisten.se


www.gretnagreenweddingring.com, wedding-band-ring.com, www.weddingrings.com

Vikt kort

Youtube finns massor av pysselinspiration. Videon nedan visar hur man gör ett lite annorlunda vikt kort:


Marsipanrosor och andra tårtdekorationer

Aftonbladets hemsida finns en instruktion hur man lätt (?) gör en så här fin marsipanros.



Instruktioner till tårtdekorationerna nedan finns på Tårtdecor. Dekorationerna kräver en del små redskap som kan köpas på samma hemsida.

 
     

Rolls Royce eller häst & vagn

Vore ju trevligt att åka i någon lite finare variant av transport mellan kyrka och festlokal. En Rolls Royce eller häst & vagn vore inte fel...

 
Foto: R & P Hyrverk

Annars finns det massor av transporter att välja mellan på Bilförmedlingen.

Forrest Gump

Sååå vacker musik! Kanske kunde vara något att ha med i kyrkan...


Såpbubblor

Så här fina bilder kan man få med hjälp av lite såpbubblor. Särskillda bröllopssåpbubblor finns att köpa bland annat hos brollopsbubblor.se.

 
Foto: brollopsbubblor.se

Just married-flip flops

Lite kul att ha på bröllopsresan... Flip flops som ger avtryck "Just married". Finns att köpa på brollopsbubblor.se.


Baka sin egen bröllopstårta

Om man nu vill baka bröllopstårtan själv (eller med hjälp av närstående) så finns det ett recept med beskrivning hur man gör en trevåningstårta på Brud & Bröllop. Lycka till!




Lyckorus!

Tycker att låten Lyckorus med Elin Sigvardsson är så fin. Finns med i en video från Youtube så du kan lyssna på den:



aldrig förr har så mycket tid gått så fort
tänker på alla saker vi har gjort
sen den dagen du och jag blev ett par
är det ett år, tolv månader, trehundrasextiofem dar

men alltid samma känsla, även att vi förändras
och lågan brinner trots att vindarna har blåst hårt ibland
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

jag minns allt, det finns inget rum som är tomt
ser hur det goda berövar oss på allt ont
och jag tar vara på varenda minut
så låt mig vandra här på vår väg utan slut

och alltid samma känsla, även att vi förändras
vi lyser starkt och klart fast tiden borde satt sina spår
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

kom och lägg din kind mot min
dröm om oss om du somnar in
jag är här hos dig

och det är alltid samma känsla, även att vi förändras
vi lyser starkt och klart fast tiden borde satt sina spår
och om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter
i lyckorus och det är därför jag älskar dig

Pysselblogg

En blogg där man kan hitta hur mycket pysselinspiration som helst är Husmusens. Rekommenderas! Nedan följer några idéer jag hittade där idag. Först en liten dekorationsidé med fjärilar som jag tycker är enkel och fin. Och sedan två olika alternativ på bordsplacering. Den första har fördelen att den även hjälper gästerna att hålla reda på sina glas och med den andra kan man lätt se vad ens bordsgrannar heter även i mörkare belysning (man trycker namnen på båda sidor om ljuslyktan).






Annorlunda bordsplacering

Du minns väl loppan?

 
Bild: Skapligt enkelt


Men har det någon gång slagit dig att man kan använda den som en stilren bordsplacering? Det går faktiskt!

Bild: Brides.com

Scrapbookingpapper till trycksaker

Det finns massor av vackra papper för scrapbooking, i alla möjliga mönster, strukturer och färger. Vissa är så tjocka att man kan använda dem att göra korten av, andra lämpar sig mer att använda som dekoration. En variant är då att istället använda tapet. En rulle räcker långt!


Dessa papper finns att köpa på Stellas. Du hittar dem i kategorierna Chatterbox, 7Gypsies, K & Company, Prima, Cosmo Cricket respektive Cloud 9.


Lite inspiration hur man kan använda papprena. Bilderna kommer från Kortdesign. Dessa kort går också att köpa färdiga därifrån.


Ytterligare inspiration, från Panduro.

Klara Erikssons ringar

Jag tycker att Klara Eriksson gör väldigt snygga ringar! Jag visar två av mina favoriter här. Fler finns att titta på i hennes blogg.

 

Dekorera med dekorväv

Att använda dekorväv som löpare tycker jag blir riktigt vackert. Bilden nedan hittade jag på Gamman.

Foto: Fredrik Grähs

Dekorväv finns i många olika färger, bland annat på Panduro.

Hur länge...?

Hur länge sen var det ni blev tillsammans?
Hur länge var ni tillsammans innan ni förlovade er?
Hur länge var ni förlovade innan bröllopet?
Hur länge...?

Det kan man räkna ut här (under förutsättning att man minns datumen...). Kanske kan vara kul att ha med i festhäftet...

Servettvikningar

Självklart vill man ha vackert vikta servetter på bröllopsmiddagen, oavsett om de är i papper eller tyg. På Brud & Bröllop finns det guider som visar hur man gör en mängd olika servettvikningar. Några exempel:

   

martastewart.com hittar man servettvikningen nedan:



Dunis hemsida finns filmer som visar olika servettvikningar. Ett stort antal servettvikningar finns också på Napkin Folding Guide.

Prinsesslyktor

Dessa lyktor som görs av gamla konservburkar är antagligen lite pyssliga att göra, men inte speciellt dyra, och väldigt söta! Om vi gör något liknande blir det nog i silverfärg i så fall... Bilden är hämtad från bloggen I nöd och lust.




Fotochecklista

Oavsett om man kommer att ha en proffs- eller amatörfotograf kan det vara bra att fundera igenom vilka olika poser/vinklar/personer och platser man vill ha kort på. Och sedan bör man ju också förmedla detta till fotografen! Ett sätt är att använda sig av Bröllopsguidens fotochecklista (pdf). Där kan man markera de bilder man tycker är viktiga(st).

Bilderna nedan är hämtade från www.sxc.hu. Där kan man hämta högupplösta bilder som man får använda gratis!



Egendesignade stämplar

För att få en lite egen touch på sina trycksaker kan man använda sig av egendesignade stämplar. Stämpeln kan till exempel göras utifrån ett foto på brudparet eller av brudparets monogram. (Kan eller vill man inte göra ett monogram själv kan man köpa ett för 40 kronor på Monogramsidan.) Med en stämpel kan man sedan använda sig av embossing-teknik för att få ett utstående tryck som man ju inte kan få till om man istället skriver ut på en skrivare. Lite mer pyssel blir det ju i och för sig, men det är ju kul...

Sweetish kan man beställa stämplar av egen design. Se exempel nedan. Även Stämpelbutiken tillverkar stämplar efter din egen design.

 

Nedan finns några exempel på vad man kan använda stämplarna till. Bilderna kommer från martastewart.com.

 

Enkel men fin bordsdekoration

Jag gillar enkelheten i denna vackra bordsdekoration. Allt man behöver är ett glas, vatten, en blomma och ett flytljus! Jag har hittat bilden här.


Gerbera

Gerbera tycker jag är en vacker blomma. Det skulle kunna bli riktigt snyggt att ha gerberor i brudbuketten. Titta på den här sidan på Flickr (observera att det finns en sidan 2 också...) så förstår du vad jag menar. Här är ett smakprov:


Mönster till brudklänning

Jag har haft funderingar på att sy min egen brudklänning, eller åtminstone med hjälp av mamma... Men jag tror att det nog inte blir så ändå, det är nog lite för komplicerat för mig. Men jag har ändå kollat upp en del mönster. Det finns en hel del olika. Här är några sidor där man kan hitta brudklänningsmönster. Du kan också klicka på bilderna nedan för att komma direkt till det aktuella mönstret.

Butterick
Burda
McCall's
VougePatterns





Anlita en amatörfotograf

Vi kommer nog att låta min bror fotografera våra bröllopsfoton. Han har ingen fotografisk utbildning men är bra på att fotografera med känsla. För oss är det framför allt en ekonomisk fråga. Jag behärskar själv redigering av bilderna så det ska nog gå att få en del fina bilder. Det finns också mycket intressant läsning på Internet om vad man bör tänka på som amatör vid bröllopsfotografering:

Fotografiska föreningen i Göteborgs bröllopsfotgraferingstips
Lennart Hanssons fototips, om bröllopsfotografering
Fotografera ett bröllop - Digitalfoto
Att fotografera i en kyrka - fotosidan.se

Rättvisemärkt vin

När man väljer vad man ska köpa till sitt bröllop är kanske inte så dumt att också tänka på hur det påverkar människor i övriga delar av världen, som producerar det vi köper. Genom att köpa rättvisemärkta produkter (inte bara när man gifter sig) ger man producenterna en högre inkomst och bättre arbetsvillkor. Vinerna är också ekologiskt producerade. Här kan man läsa mer om rättvisemärkta viner och hur rättvisemärkningen hjälper producenterna.

Några exempel på rättvisemärkta viner som fått bra recenssioner är:

Ecologica Shiraz, 59 kr


Ecologica Torrontés Chardonnay, 59 kr


Raza, 75 kr

RSS 2.0