Kinaklänningar

Klänningar som beställs direkt från företag i Kina utan mellanhand brukar, åtminstone på Bröllopstorgets forum, kallas Kinaklänningar. Fördelen är att man kan få en klänning till bra pris, oftast sydd efter ens egna mått. Men det finns vissa problem som kan uppstå och saker som kan vara bra att tänka på. Här är en lista med tips från olika trådar i forumet på Bröllopstorget.

För det första; var ute i god tid. Det kan ta längre tid än beräknat. Och den beräknade tiden kan vara flera månader. Dessutom kan det vara bra att ha lite tid att göra eventuella ändringar som kan behövas. Det kan också vara bra att ha en plan för om det skulle visa sig att man inte gillar klänningen alls...

Börja sedan med att fundera över vilken modell du vill ha och vad som passar din kropp. Det kan vara en bra idé att försöka prova lite olika modeller.

Sedan är det dags att kolla upp olika företag som säljer Kinaklänningar. Man kan läsa om andras erfarenheter i bland annat de här trådarna på Bröllopstorget:
Vad man bör tänka på...
Nya kinaklänningstråden
Nya kinaklänningstråden, igen!

Många verkar rekommendera:
Milly Bridal

Andra företag är:
1koo
Sheshopping
Kanacca's Bridal
Ellie Wedding
Little Coral
Ebridalstore
Abigale Wedding Dress
Julius Bridal
Jateck Wedding Fashion & co

Det är en fördel om företaget visar upp sina egna bilder och inte bara bilder från andra. Det visar ju att de har ett fungerande mönster för klänningen och man kan också se lite hur skickliga de är. Om de inte har bilder på hemsidan så kan man ju maila och fråga om de kan skicka några bilder.

Innan beställning är det bra att kontakta företaget via mail för att se att kontakten fungerar bra. Se till att komma överens om allt du undrar om och att vara tydlig om du till exempel vill göra vissa ändringar. Du kan även be många av företagen att sy upp en klänning efter en bild du har hittat. Det kan vara lite svårare att få ett önskat resultat, så var tydlig med vilket material du vill ha klänningen i och beskriv så utförligt du kan. Skicka gärna också bilder för att förtydliga hur du menar. Räkna med att klänningen inte blir precis som den på bilden. De får inte heller göra en ren kopia utan måste göra någon ändring.

Det kan också vara en bra idé att beställa ett tygprov så att du vet att du får det tyg du önskar.

Om du beställer en klänning efter egna mått, var noggrann när du tar måtten. Be någon om hjälp! Ha på dig de underkläder och de skor du kommer att använda på bröllopet. Se till att inte beställa en för liten eller för kort klänning det är lättare att förkorta och sy in än att förlänga och sy ut.

Genom att beställa en klänning med korsettmodell, alltså snörning i ryggen, så blir det inte lika känsligt att klänningen måste passa helt perfekt. Snörningen gör att man ofta kan justera upp till en storlek uppåt eller neråt. Det kan ju också var bra om man skulle gå upp eller ner i vikt något mellan måttagningen och den stora dagen.

Kolla också upp vilka betalningssätt som finns. Paypal är ofta smidigt att använda. Vid banköverföring tillkommer bankens avgifter.

Ta också reda på fraktkostnaden. På till exempel ebay säljs ofta klänningar till ett väldigt låg pris, men med hög fraktkostnad.

Det tillkommer också 37 % av det totala priset (inkl frakt) i tull- och momsavgifter. Klänningen kan i och för sig slinka igenom tullen utan att man behöver betala, men det är ändå bättre att räkna med det.

När klänningen är färdigsydd skickar företaget ofta en bild på klänning. Kolla då noga att klänningen överensstämmer med det ni kommit överens om.

Sedan tar det några dagar innan du har klänningen i din hand och kan se om det var värt det ;-) Lite av ett lotteri verkar det vara om man får sin drömklänning eller inte...

Kommentarer
Postat av: ally

jag har precis fått min "kinaklänning". Tog två veckor och väldigt fin och välsydd. Köpte via ebay och kan absolut rekomendera detta. Kostade totalt 800 inkl frakt.

2008-09-24 @ 09:32:56
Postat av: mariana

hej, såg att du hade lagt upp en massa hemsidor, är dom sanna, dvs får man sin leverans samt får man så som det ser ut på bilden?

detalje kan man justera här hos nån brudbutik lr ngt..men är jätte nyfiken om det är sant, för de så mycket billigare, hittade en från hemsidan ubrides.com, om deras hemsida är äkta, om du nu vet det ?Mvh

Mariana

2011-12-26 @ 03:19:34
Postat av: mariana

hej, såg en klänning som jag tyckte om på ubrides.com..

är den hemsidan äkta, och får man det som syns på bildenMVH

Mariana

2011-12-26 @ 03:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0